Valve все още не работи по митичната Half-Life 3, тъй като усилията на компанията в момента са съсредоточени върху иновативната портативна конзола Steam Deck. Новината потвърди Тайлър Маквикър от Valve News Network. Според него продължението на класиката Half-Life 2, което феновете желаят страстно от много години, за съжаление в момента не е в плановете на Valve.

„За да отговоря на големия въпрос, дали ще има истинско продължение на Half-Life 2: Episode 2 - не, за момента няма екип, който да работи по нещо ново, въпреки че краят на Half-Life: Alyx намекна за продължение на историята на героя Гордън Фрийман“, казва той.

Основните усилия на Valve са съсредоточени върху Steam Deck, тъй като портативното геймърско РС се е оказало значително по-успешно финансово от очакваното и Valve хвърля всичко, за да го изкара на пазара на време. В момента на тема Half-Life работи съвсем малък екип във Valve, предимно по поддръжка на VR играта, а геймърите не трябва да очакват никаква традиционна част от поредицата, която представлява шутър от първо лице и се управлява с мишка и клавиатура.

Разочароващо, нали?

В заключение Маквикър споделя, че Valve работи по нещо ново, наречено Citadel, което очевидно е игра, вземаща под внимание особеностите на Steam Deck, и всичко това поставя Half-Life 3 все толкова далеч от конзолите и компютрите ни, колкото и досега.  

Снимка: Valve

Виж още: 17-годишен разби изискването за Facebook акаунт при Oculus Quest 2