Виртуалната реалност продължава да расте и с всеки изминал месец броят на Steam потребителите с такива шлемове се увеличава. През декември около 1.3 милиона души от Steam потребителите са имали свързани VR шлемове, което е абсолютен рекорд.  

Оценката на това, колко точно Steam потребители имат VR шлемове, е по-трудна, отколкото си мислите. Месечното проучване на хардуера в Steam събира доста данни, но нещата не са толкова прости. Първо, Valve събира данни само от представителна извадка на регистрираните в Steam и второ, цифрите за VR потребителите са изразени като процент от общия брой Steam потребители, който постоянно се променя.

Въпреки това специализираният сайт Road to VR преценява, че през декември в Steam са функционирали точно 1 342 000 шлема.

Цифрата е достатъчна, за да победи предишния рекорд от 1.2 милиона шлема от септември и е увеличение с цели 75 процента спрямо предната година. Сайтът прогнозира, че до декември 2020 г. броят на свързаните в Steam шлемове може да достигне 2.75 милиона.

За това ще повлияят различни фактори: VR ексклузивът Half-Life: Alyx излиза през март и със сигурност ще повлияе на продажбите, но базовата цена на шлемовете все още е висока за средния потребител.  

Виж още: Най-добрите книги по видеоигри

Тагове: