През 2020 г. Flash ще умре завинаги. Мултимедийният формат е част от историята на интернет, но пробивите в сигурността доведоха до неговото постепенно спиране. Към 31 декември 2020 г. всички големи браузъри окончателно ще спрат да поддържат Flash и когато това стане, десетки хиляди Flash игри ще изчезнат от интернет завинаги.     

Точно тук идва мястото на Flashpoint. Проектът за запазване на наследството на Flash игрите си поставя за задача да събере колкото може повече заглавия преди смъртта на формата и да ги организира в един архив със свободен достъп. Към момента са събрани точно 241 GB Flash игри, като Flashpoint предлага да ги свалите или като общ архив, или поотделно.

За съжаление Flashpoint вече е получил искане някои заглавия да бъдат извадени, а освен това не пази комерсиално продавани игри или такива, които са само с мултиплейър компонент. Все пак в архива влизат над 40 000 заглавия, които иначе щяха да бъдат загубени завинаги, ако не беше трудът на тази група фенове. Архивът включва и доста уеб игри, пострoени на различни платформи, като Java, HTML5 и Unity Web Player.

С изчезването на Flash игрите ще се затвори една страница, но поне получаваме начин да съхраним част от тях.

Виж още: Warcraft 3: Reforged до момента изглежда като провал

Тагове: