Battle Royale жанрът не е известен с историята в игрите си, но PUBG иска да промени тази представа. Очаквайки четвърти сезон на играта, от PUBG Corporation ни показаха трейлъра и той е, меко казано, мрачен. Действието ни пренася на Erangel, името на острова, който е карта на PUBG, и ни показва дете, което е единственият оцелял след война на острова. Няколко десетилетия напред във времето и детето е вече мъж, очевидно доста богат, който организира тези бойни турнири. Последното нещо, което виждаме, е как мъжът е показан в гръб, наблюдавайки на куп екрани бойните сцени.

Този диктор, разказващ история, е в пълен контраст с най-големия конкурент на PUBG, Fortnite, където околната среда и събитията в играта са историята. Най-скорошният пример за това е, че във Fortnite се появи огромен розов робот, който загатва, че в играта може да се състои битка на гиганти в стил Pacific Rim.

Увеличаването на света в PUBG всъщност е доста логично, понеже се задават още игри от франчайза. Създателят на играта и самия PlayerUnknown, Брендан Грийн, вече премести вниманието си върху ново студио, където ще създава нови игри. Четвъртият сезон на PUBG пристига на 24 юли.

Вижте още: Идва ли краят на battle royale истерията? Сухите цифри са безмилостни

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове: