Най-новата актуализация на Fortnite пристигна. Вече можем да бъдем свидетели на нещо не толкова популярно сред модерните shooter игри - локален splict-screen co-op. Това ще позволи на двама играчи да се обединят в екип, но само на платформите Xbox One и PlayStation 4.

В момента геймплеят с разделен екран е ограничен до тези две конзоли и само в модовете Duos и Squads (така че няма да се налага да се притеснявате за вашия приятел, който ще гледа вашия екран, за да ви преследва в Solo мач), но Epic Games обещава, че ще подобри функцията с течение на времето.

Split-screen multiplayer-ът е за съжаление все по-рядко срещано нещо в съвременните shooter-и, като онлайн мултиплейърът е станал по-разпространен и производителите са фокусирани повече върху най-добрата възможна графика за сметка на локалното съвместно играене. Изключения са Gears of War 5, Star Wars: Battlefront II, както и по-голямата част от популярните shooter-и - Halo 5, Destiny 2, Titanfall, Battlefield, Call of Duty. Всички те са основно в single player режим, въпреки че производителите им все по-често започват да разчитат на multiplayer изживяването.

Виж още: Картина, която всеки би желал: Philips 55OLED854 (видео ревю)

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове: