Хитовото екшън приключение Horizon Zero Dawn идва за РС това лято и вече дори има собствена Steam страница. В нея можем да видим няколко снимки от играта, повечето от които носят воден знак с думите Captured From a PS4 Pro. Един-единствен обаче няма такъв надпис и е в необичайно широката резолюция 3440х1440 пиксела.

Запитана дали това означава, че Horizon Zero Dawn ще поддържа ултрашироки монитори, говорителката на холандското студио Guerilla Games Ана ван дер Занден потвърди, че това е така допълвайки, че публикуваният "скрийншот" е от РС версията на играта.

Радостно е още, че Horizon Zero Dawn ще поддържа Steam ачийвмънтс, като само не е ясно дали ще видим облачни сейвове. Студиото обещава скоро нова информация.

Ако сте играли The Legend of Zelda: Breath of the Wild вероятно вече никога не искате да стреляте с лък с контролер, но в РС версията на Horizon Zero Dawn това няма да ви се наложи, защото ще имате на разположение прецизно прицелване с мишка, за да поразите слабите места на динозаврите роботи. Ултраширoката резолюция и ачийвмантите пък са чудесен бонус.     

Виж още: Легендарният Nintendo Play Station прототип стана най-скъпият геймърски продукт

Тагове: