Въпреки че Nintendo беше изключително сдържан относно наследника на Switch, имаше няколко слухове, които предполагат, че той ще излезе през 2024 г. Сега консултант добави нещо ново към тази тема, като същевременно даде прогнози за цените на хардуера и софтуера.

В анализаторски прогнози от GamesIndustry.biz главният изпълнителен директор на консултантската компания за игровата индустрия Kantan Games д-р Серкан Тото твърди, че сега е времето за Nintendo Switch 2. Тото продължи да прогнозира, че Switch 2 ще струва 400 долара - със 100 по-скъп от Switch, когато беше пуснат - и че ще бъде "нова версия, а не революция". С това той има предвид, че Switch 2 ще има няколко нови функции, но няма да е еквивалентен скок на преминаването от Wii U към Switch. Освен това Тото казва, че има голям шанс Nintendo да последва примера на Sony и Microsoft и да започне да ценообразува игрите си от 70 долара. Тото обаче не обяснява какви мотиви би имал Nintendo за повишаване на цената на своите игри.

Интересното е, че Тото заявява: "Мога да кажа, че "професионален" модел действително съществуваше и някои разработчици вече работеха с комплекта за разработка". Ако случаят е такъв, изглежда, че Nintendo в крайна сметка може да е решил, че по-добрият ход е просто да пусне ново поколение.

Каквото и да бъде Switch 2 в крайна сметка, анализаторът вярва, че конзолата ще остане преносима като Switch. "Pokémon се свързва с ръчни игри, няма начин Nintendo да се откаже от функцията за преносимост за следващото си голямо нещо", казва Тото.

Миналата година доклад от Eurogamer твърдеше, че Nintendo е поканил разработчиците да видят специално подготвени технически демонстрации за своята система от следващо поколение. Публикацията също така предполага, че пускането на пазара може да се случи в края на 2024 г., но Nintendo ще се стреми да "пусне системата по-рано, ако е възможно".

Снимка: Unsplash

Виж още: NASA надзърна в сблъсъка, който ще доведе до гибелта на нашата галактика