Големи заглавия като Super Mario Odyssey и The Legend of Zelda: Breath of the Wild често печелят награди за своя дизайн и постижения, но дори и те трудно ще намерят място в Книгата на рекордите на Гинес. Тази изненадваща чест се пада на Warriors Orochi 4 - хак-енд-слаш играта за Nintendo Switch, която излезе вчера в Япония.

В нея на разположение на геймърите са точно 170 персонажа от вселените на поредиците Dynasty Warriors и Samurai Warriors. Играта ще излезе на запад през октомври, но не губи време, за да си спечели малко неочаквана реклама. Издателят Koei Tecmo обяви в своя Twitter профил, че Warriors Orochi 4 е поставила рекорд на Гинес за най-много игрални персонажи в хак-енд-слаш игра.

Според изискванията на регламента рекордът може да бъде присъден само на заглавие от лицензиран издател или разработчик, а хак-енд-слаш игра означава такова заглавие, което има бойна система в реално време и оръжие за близък бой.

Ако всичко това е повдигнало интереса ви, Warriors Orochi 4 ще излезе за Switch в Северна Америка на 16 октомври и в Европа на 19 октомври.

Тагове: