Според слуховете, които се разпространяват онлайн, Nintendo Switch 2 е проектиран така, че да повишава мощността си в докинг режим в сравнение с предшественика си, като същевременно поддържа добра ефективност в ръчен режим.

Отговаряйки на въпрос на фен в скорошно видео, YouTube каналът Moore's Law is Dead коментира енергийната ефективност и очакваната производителност на конзолата, като направи сравнение с популярната Steam Deck. Каналът заяви, че конзолата е проектирана така, че да повишава мощността си по-високо от тази на оригиналния Switch, като същевременно предлага по-добър живот на батерията в ръчен режим. В ръчен режим конзолата ще работи с мощност 5 вата с решение за охлаждане без вентилатор, докато в докинг режим тя ще работи с мощност между 15 и 30 вата с подходящо решение за охлаждане на допълнителната мощност.

За да предостави сравнение, източникът спомена, че в сравнение с подобни 5nm чипове на AMD чипът на Nintendo Switch 2 е конкурентен по отношение на ефективността най-вече защото е проектиран с оглед на енергийната ефективност.

От Moore's Law is Dead също коментираха производителността на Nintendo Switch 2, като заявиха, че конзолата би трябвало да може да стартира всяка игра, която върви на Steam Deck, но с някои важни разлики. Тъй като се очаква ядрата на конзолата на Nintendo да не са толкова мощни, колкото тези на чипа на Steam Deck, системата вероятно няма да стартира игри толкова добре, колкото системата на Valve. Игра, която например върви с 90 FPS на Steam Deck, вероятно ще върви с около 60 FPS на Switch 2, докато игра, която върви с 60 FPS на системата на Valve, вероятно ще върви с 40 или 45 FPS на конзолата на Nintendo, като VRR ще изглажда нещата. Благодарение на графичния процесор на конзолата и поддръжката на NVIDIA DLSS обаче системата на Nintendo вероятно ще ги изпълнява с по-висока разделителна способност, а вероятно и с известно трасиране на лъчи, отколкото на Steam Deck.

Макар че това може да звучи разочароващо за хората, които са очаквали Nintendo Switch 2 да се представи по-добре от Steam Deck, все пак това ще бъде значително подобрение спрямо предшественика му, което ще бъде оценено от всички настоящи потребители на Nintendo Switch.

Снимка: Unsplash

Виж още: Учени могат да превърнат междузвездното пътуване в реалност