Емулаторът на PlayStation 4 shadPS4 постигна отличен напредък през последните няколко седмици и вече може да стартира, макар и в много ограничена степен, една от най-добрите ексклузивни игри за PlayStation 4, създавани някога.

Нов видеоклип, споделен в YouTube от GeorgeMoralis, показва версията 0.1.1 на емулатора, в която работи Bloodborne. Макар че играта все още не може да се играе, фактът, че емулаторът може да я стартира и дори да стигне до екрана с героите, предвещава изключително добри перспективи за бъдещето. Ако Sony никога няма да пренесе играта официално на PC, емулацията може отново да спаси положението и да позволи на PC играчите най-накрая да се отправят към призрачно красивия град Ярнъм.

Емулаторът shadPS4 не е единственият емулатор на PlayStation 4 в процес на разработка, но определено е сред най-обещаващите. Настоящата версия на емулатора може да подкарва 3D игри по някакъв начин, включително One Piece Odyssey, Persona 5 и Resident Evil Origins Collection. Надяваме се, че тези нови разработки в крайна сметка ще доведат до пълноценно пускане на игри, което вероятно няма да е толкова трудно, колкото беше да се получи работеща емулация на Playstation 3 поради архитектурата на системата.

Можете да изтеглите емулатора shadPS4 за PlayStation 4 и да научите повече за него, като отидете на неговата GitHub страница.

Снимка: Unsplash

Виж още: Ако използвате някои от тези пароли, незабавно ги променете