Твърди се, че следващата конзола Xbox на Microsoft ще разполага с ускорител на изкуствения интелект, който ще се справя със задачите на изкуствения интелект.

Поне това пише Джез Кордън от WindowsCentral, който го е чул от надеждни източници, в току-що публикувана статия за Windows Phone. Според Кордън този невронен процесор (NPU) в следващия хардуер на Microsoft ще може да изпълнява някои ИИ задачи, включително Auto SR - собствената технология на Microsoft за увеличаване на резолюцията.

„Надеждни източници ни казват, че следващият Xbox ще разполага с NPU за обработка на някои ИИ задачи като автоматичната Super Resolution например, без да се отнема от CPU или GPU“, пише Кордън. „Следващият Xbox ще има и някаква форма на Copilot, предлагаща насоки в играта, без да се налага да използвате уебсайтове като нашия. Все пак броят на хората, които вероятно ще използват тези инструменти в Xbox, е нищожен в сравнение с настройките по подразбиране в iOS или Android.“

Въпреки че Кордън първоначално каза, че ускорителят на изкуствения интелект (NPU) ще дойде от Qualcomm, по-късно той уточни, че производителят не е известен на този етап. „В момента производителят е неизвестен от моя страна, но най-вероятно е AMD“, добави той по-късно.

Допълнителни подробности не бяха споделени от Кордън, но все пак това е интересна информация. Както беше отразено миналата седмица, твърди се, че следващата конзола Xbox на Microsoft ще бъде много различна от сегашната и ще бъде „референтен дизайн“ за производителите, които ще могат да направят свои собствени игрови устройства.

Снимка: Unsplash

Виж още: Всеки пиксел в игрите на бъдещето може да бъде създаден от изкуствен интелект

 

Още от Play