Повече от два милиона души се включиха в Twitch, за да гледат как испанският Fortnite стриймър Давид Мартинес демонстрира собствен скин в играта, с което счупиха рекорда на платформата за най-много едновременни зрители.  

На върха на интереса към събитието каналът на Мартинес имаше 2.4 милиона зрители – почти четири пъти повече от поставения Тейлър Блевинс рекорд през 2018 г., когато той играеше Fortnite заедно с рапъра Дрейк и бе гледан от 635 000 зрители.

Испанецът вече победи този рекорд веднъж през декември, когато негов стрийм бе гледан от 639 000 души, но Fortnite скинът очевидно предизвика много по-голям интерес. Испанският геймър става четвъртият, който има собствен скин във Fortnite, след други трима популярни стриймъри.

Дори да не се интересувате от Fortnite, новината е важна по две причини. Най-напред, успехът на Мартинес като испаноговорящ стриймър е показателен за растежа на каналите в Twitch, които не са на английски. Освен това самата бройка зрители е толкова внушителна и толкова над всички останали сходни постижения, че навряно ще остане непобедена още дълго време.


Снимка: Epic Games

Виж още: PlayStation 5 на екрана на GBA е нещо, което трябва да видите (ВИДЕО)

 

 

Тагове: