Китайският производител на хардуер H3C пусна „първия в света Wi-Fi 7 рутер“ - Magic BE18000. Въпреки че Wi-Fi 7 все още не е сертифициран от Wi-Fi Alliance, това не изглежда да притеснява H3C твърде много.

Трибандовият Wi-Fi 7 рутер H3C Magic BE18000 е безжичен рутер, който приема Wi-Fi 7 (802.11be) технология на 6 GHz честотна лента, която може да осигури скорости на изтегляне до абсурдните 18 443 Mbps. Това е значително по-бързо дори от наскоро пуснатия Wi-Fi 6, чиято максимална скорост е 9.6 Gbps. Освен това изглежда като главата на Bastion от Overwatch, което някои геймъри могат да сметнат за плюс.

Очаква се Wi-Fi 7 да осигури значително предимство в скоростта пред Wi-Fi 6 (почти двойно), тъй като новите му 6 GHz ленти поддържат 320 MHz ултра голяма честотна лента: предимство за домашни стрийминг и игри.

Най-важната параметри за продажбата на Wi-Fi 7 е неговата Multi-Link Operation (MLO), която ви дава ниска латентност и по-добра надеждност, като позволява на устройствата да използват множество канали едновременно. Това води, както казва H3C, до по-добри скорости, без значение как устройствата са свързани.

Очаквахме Wi-Fi 7 да бъде сертифициран от Wi-Fi Alliance през втората половина на 2023 г. Пускането на безжично оборудване преди предварително одобрените стандарти не е необичайно, въпреки че виждането на продукт толкова напред е малко изненадващо. Това не означава, че Magic BE18000 няма да отговаря на тези официални стандарти; просто все още няма такива.

За да получат сертификат от Wi-Fi Alliance, технологиите трябва да отговарят на приетите в индустрията стандарти за „оперативна съвместимост, сигурност и набор от специфични за приложението протоколи“, което включва много тестове и отнема известно време.

Вече знаем, че производителите на чипове като Qualcomm имат планове за Wi-Fi 7 със собствен Wi-Fi 7 чип, който също би изпреварил предполагаемото Wi-Fi 7 сертифициране.

Снимка: H3C

Виж още: Qualcomm иска да задмине М2 на Apple със своя чип Nuvia

 

Тагове: