Amazon ще издаде в Европа и Северна Америка популярна южнокорейска екшън ролева игра. Тя се наричa Lost Ark и представлява безплатно заглавие в стила на Diablo, което ще излезе за РС тази есен. Бетата ще се проведе през лятото, а новината дойде по време на Summer Game Fest.

В момента Lost Ark вече е налична в Южна Корея, Япония и Русия и има над 8 милиона активни играчи. Тя е дело на корейското студио Smilegate, което направи популярния мобилен шутър Crossfire. Това е пореден отчаян опит на Amazon да стъпи на геймърския пазар, след като наскоро компанията прекрати ММО-то Lord of the Rings след спор с китайския гигант Tencent. През февруари друга амбициозна игра – ММО-то New World – бе забавено за трети път и сега се очаква на 31 август. Миналия октомври пък Amazon скоропостижно прекрати Crucible само пет месеца след нейната премиера и по този начин гейм подразделението на гиганта все още няма функционираща игра на пазара.    

Необявени засега проекти се разработват в студиата на Amazon в Сан Диего и Монреал, ръководени от ветерани в гейм индустрията като създателите на мултиплейър шутъра Rainbow Six Siege.

Снимка: Smilegate

Виж още: Сензацията Genshin Impact гони половин милиард долара приходи за 2 месеца

 

Тагове: