Линдзи Лоън ще се прости с надеждите си за финансова компенсация и евтина реклама, след като шестима съдии от Апелативния съд на Ню Йорк потвърдиха присъда на по-нисша инстанция, с която искът на актрисата се отхвърля.

Лоън заведе дело срещу компанията Rockstar по обвинение, че в нейния хит Grand Theft Auto V е използвана без нейно разрешение визията на актрисата.

Адвокатите на Лоън подготвиха сериозен иск, подплатен с изискване за солидна сума пари, които Rockstar да плати като обезщетение.

Един от примерите, които Лоън посочва, е свързан с изображение на жена, говореща по мобилен телефон, на обложката на играта. Жената, твърдят адвокатите на някогашното дете чудо на Disney, прилича прекалено много на госпожица Лоън. Освен това звездата твърдеше, че нейната визия е използвана при създаването на героиня в една от мисиите, където целта е играчите да я заснемат, докато прави секс.

Делото бе заведено още през 2014 г. и Rockstar и компанията майка Take-Two бързо го отхвърлиха като опит за реклама без реални претенции.

Оцени:
Рейтинг: 3
Тагове:
Най-четени
Всички

Защо цените на мобилните телефони не спират да растат?

65 | 21.03.2019
Още от Play

Анонсът на Stadia срути акциите на Sony и Nintendo

12 | 22.03.2019