Ентусиазирани фенове създадоха и пуснаха напълно нова игра, базирана на DS класиката New Super Mario Bros DS. Тя закономерно се нарича Newer Super Mario Bros DS. и ви предлага цели 80 нива 2D платформинг от най-висока класа.

Играта е разпръсната в осем карти, а дизайнът им е комбинация от напълно оригинални елементи и такива, взети от едноименния хит на Nintendo от 2006 г. Има промени и подобрения по някои от гейм механиките и дори нови специални умения за героите. Саундтракът също е преработен и съдържа оригинални композиции наред с познати от поредицата мелодии.

Newer Super Mario Bros DS. е впечатляващо постижение, изглежда невероятно автентично и е наслада за всеки почитател на двуизмерните платформъри.

Играта е създадена с помощта на New Super Mario Bros Editor (или NSMBe) - популярен редактор на нива, който съществува дълго преди появата на комерсиалния Super Mario Maker. За да играете Newer Super Mario Bros DS., ви трябва оригиналният ROM, който е необходимо да пачнете. След това имате пълната свобода при избора на платформа, включително оригинална конзола с флашкарта, емулатор и др.

Това е вторият фен проект на групата след 128-те нива в Newer Super Mario Bros Wii, която пък е версия за Wii, базирана на играта от 2009 г.

Тагове: