От десетилетия насам PlayStation произвежда конзоли и въпреки че имаше две абсолютно звездни участия на пазара на преносими устройства с PSP и PS Vita, основният фокус винаги е бил върху конзолите за дома с марка PlayStation.

С последните доклади на компанията майка Sony за продажбите на конзоли PS5 марката PlayStation е достигнала до забележително постижение в индустрията, забеляза потребител на ResetEra. Досега тя е продала повече домашни конзоли от всеки друг производител в този сектор.

PlayStation е продала над 500.5 млн. домашни конзоли чрез общите продажби на единици от първия PlayStation до PlayStation 5, без да се включват продажбите на PSP и PS Vita, и е изпреварила всички останали до това забележително число.

Xbox не се доближава до тази цифра, тъй като "Зеленият отбор" е продал само около 185 млн. домашни конзоли през целия си живот на пазара, докато Nintendo е много по-близо - 403.42 млн. продадени домашни конзоли.

Ако все пак задавате въпроса кой производител е продал най-много конзоли като цяло, Nintendo печели категорично, тъй като надхвърли 500 милиона продадени хардуерни единици още преди пускането на Wii.

Всъщност Nintendo е много по-близо до границата от 1 милиард продадени хардуерни единици, отколкото който и да е друг, като в момента има около 833.58 милиона продадени хардуерни единици за целия си живот.

Снимка: Unsplash

Виж още: Sony патентова контролер, който може да променя температурата и да се деформира

 

Тагове:
Още от Play