Докато PlayStation 5 наистина се усеща така, сякаш току-що започва да набира скорост в резултат на продължаващите проблеми с доставките и разработката на междуплатформени игри, конзолата вече е на повече от две години. И така, време ли е да започнете да мислите за PS5 Pro? В крайна сметка PS4 Pro стартира само три години след базовата система.

Е, според поредица от постове на известния с вътрешната си информация Том Хендерсън, който в миналото е имал попадения, когато става дума за хардуер на Sony, PS5 Pro изглежда като малко вероятна перспектива. Въпреки че Хендерсън не излиза непременно с твърдението, че актуализация на PS5 от средата на поколението няма да се случи, той твърди, че всъщност чува повече за PlayStation 6, отколкото за който и да е вид PS5 Pro.

Освен това Хендерсън обяснява, че според него Sony се стреми да намали броя на моделите PS5, за да облекчи производствените разходи и усложненията. Пускането на Pro конзола може да е било добър бизнес ход в миналото, но в тази ера на недостиг на чипове и компоненти вече няма много смисъл.

Хендерсън веднъж вече официално каза, че Sony ще пусне нов модел на PS5 тази година. Този модел ще включва разглобяемо дисково устройство, което ще позволи на Sony да се съсредоточи върху един SKU, а не върху сегашните си два модела със и без оптично устройство. Според постовете на Хендерсън тази нова PS5 не трябва да се мисли като PS5 Pro или дори PS5 slim. Въпреки че може да е по-лека и ще разполага с разглобяемо дисково устройство, цялостната естетика и размерът на машината вероятно няма да се променят много. За добро или лошо, изглежда, че PS5 си остава… уникален.

Снимка: Unsplash

Виж още: Sony ще осигури PS5 игри в електрическите си автомобили Afeela (ВИДЕО)

 

Още от Play