В продължение на много години единственият избор, който феновете на емулацията имаха за игра на PS2 игри на Android, беше DamonPS2: платено приложение със затворен код и много тъмно минало. Ето защо навлизането на AetherSX2 беше толкова вълнуващо и за един момент можехте да играете PS2 игри на Android, без да поддържате DamonPS2.

За съжаление изглежда, че разработчикът зад този PS2 емулатор за Android спира работата си. В кратка публикация на aethersx2.com единственият разработчик зад приложението казва, че е „спрял за неопределено време“ разработването на емулатора.

„Поради безкрайното копиране от други, оплаквания, искания и сега смъртни заплахи, приключих“, казва разработчикът в публикацията.

Съобщението обяснява, че AetherSX2 ще продължи да работи в текущото си състояние. Въпреки това няма да има бъдещо развитие на приложението. Има и предупреждение за „измамници“, които се представят фалшиво за членове на AetherSX2.

Публикацията не обяснява естеството на тези „смъртни заплахи“, но това не е първият път, когато чуваме за проблеми зад кулисите. В публикация в Reddit скрийншот показва, че разработчикът на AetherSX2 изрично излага разочарованията си от работата с потребители, които правят постоянни и нахални заявки. В този случай разработчикът получил заявка от някой, който искал да види AetherSX2 на iOS, което би било невероятно трудно с настоящата позиция на Apple относно страничното зареждане и емулацията като цяло.

Надяваме се, че ще може да се намери някакво решение на този проблем. Жалко е да видим как такова страхотно приложение умира поради такива частни интереси и недоволство.

Снимка: Unsplash

Виж още: Откриха PS4/PS5 хак, който на практика не може да се закърпи от Sony (ВИДЕО)

 

Тагове: