Microsoft е на крачка да закупи легендарното студио Obsidian Entertainment, твърдят запознати с въпроса източници. Изненадващият ход предизвика широк отзвук сред геймърите, защото студиото е едно от най-обичаните и се гордее със своята независимост.

Запознати с темата обаче твърдят, че сделката е на 90 процента завършена. По нея се работи от известно време и е въпрос на „кога, а не ако“ ще бъдат завършени преговорите. Запитани за коментар, както Microsoft, така и Obisidian упорите мълчат.

През юни Microsoft шокира мнозина, когато обяви закупуването на създателите на Hellblade от Ninja Theory, както и създателите на State of Decay 2 от Undead Labs. Гигантът взе и Compulsion Games, студиото зад We Happy Few.

В същото време Obsidian е известно с множество хитови RPG заглавия като Fallout: New Vegas, Alpha Protocol, Neverwinter Nights 2, Pillars of Eternity и др. Независимо от това обаче през годините студиото работеше с ограничен бюджет и дори прибегна до услугите на Kickstarter за финансирането на последните си проекти.

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Най-четени
Всички

Добри новини за собствениците на Huawei смартфони

142 | 21.05.2019
Още от Play

Игра по Game of Thrones от създателите на Dark Souls прави края на сериала по-поносим

1 | 22.05.2019