Няколко месеца преди премиерата на Battlefield V, ЕА обяви, че играта ще получи омразни микротранзакции, които ще бъдат включени на по-късен етап. Е, сега знаем кога точно ще стане това.

Според оферта ва Amazon за "Battlefield V: Battlefield Currency", пачът с дигиталните покупки ще бъде активен от 18 януари 2019 г. Пакетът с 6000 виртуални пари струва 50 долара.

Разбира се, това не е официална информация и нещата могат да се променят, но звучи доста логично. Най-напред за информацията съобщи буден потребител на социалната мрежа Reddit.

В света на шутъра има два вида валути: Company Coin се печели само с игра, но за Battlefield Currency се плаща с реални пари. ЕА обещава, че харченето на истински пари не трябва да ви даде нечестно геймплей предимство. Имайки предвид колко критика отнесе ЕА за Star Wars Battlefront II, вероятността за втора поредна скандална схема в отявлен ущърб на играчите за щастие изглежда малка. Battlefield V е проектирана така, че да възнаграждава това колко често и колко добре я играете, кълне се компанията. Възможностите са само за козметични модификации, а не за предимство спрямо другите играчи, които не плащат.

Тагове: