Call of Duty: Black Ops 4 вече има микротранзакции и те някак си са по-лоши от това, от което геймърите се опасяваха. Балансът в шутъра е все повече насочен в полза на онези, които са готови да плащат за виртуалните награди, вместо да играят за тях.

Независимо от иначе интересния акцент върху мултиплейъра микротранзакциите създават неравно съотношение, в което от играчите се очаква да харчат истински пари, за да получат потенциалните ползи от играта. За проблема се заговори още повече, след като изтъкнат YouTube потребител направи видео, в което описва не само колко е похарчил, но колко малко в крайна сметка е получил за парите си.

Потребителят с прякор MatMicMar е изхарчил 1000 долара, което е максималното количество пари, което може да дадете за виртуалната валута в Black Ops 4. Целта му е била да се опита да отключи всички налични предмети в играта. За съжаление резултатите са разочароващи и дори след като получава всички стикери и козметични ъпгрейди, това пак не е достатъчно, за да изчерпи наличните комбинации.

Единственият друг "бонус", който MatMicMar получава за това, че е дал 1000 долара в Black Ops 4, е съобщение от самата игра, уведомяващо го колко е похарчил.

Шутърът не е единствената игра в последно време, която ви изпраща в задънена улица дори при широко развързана кесия. Неотдавна Star Wars: Battlefront II изискваше да играете над 5000 часа или да платите повече от 2000 долара, за да отключите популярни герои.

Най-четени
Всички

10 е-коли, които ще може да си купите в следващите 5 години

44 | 23.08.2019
Още от Play

Първият трейлър на The Mandalorian носи големи промени в „силата“

85 | 24.08.2019