Когато прототипът - не, уникатът, превърнал се в митичния еднорог на гейминга - на съвместното сътрудничество на Nintendo и Sony бе открит през 2015 г., всички искаха да видят на какво е била способна конзолата.

За съжаление тогава системата Nintendo PlayStation подкарваше само SNES игри, докато най-отличителната ѝ функция и причина за нейното съществуване - CD-ROM дискът - не работеше.

Сега, благодарение на усилията на ентусиаста Бен Хек, конзолата е напълно възстановена и оптичният ѝ диск работи отново. Следващата стъпка към пълното разплитане на мистерията около Nintendo PlayStation ще бъде да се открие информация за някоя от игрите, които са били в разработка за нея, но никога не са видели бял свят. Дотогава обаче имаме само няколко малки homebrew заглавия като Magic Floor.

Nintendo PlayStation е опит на Nintendo да удължи живота на SNES, добавяйки оптика към конзолата. След като компанията в последния момент се отказва от неизгодното партньорство със Sony, под ръководството на Кен Кутараги Sony продължава сама да работи по идеята за конзола, която води до раждането на PlayStation.

Тагове: