Nintendo Switch се превърна в най-бързо продаваната конзола в историята на компанията, но тепърва ще трябва да се доказва като конкурентна гейминг платформа. Това обаче не спира анализаторите да прогнозират, че Nintendo вече подготвя нова версия на конзолата. Според специалисти на Сitigoup Минами Монаката и Алисия Яп Nintendo ще изкара на пазара мини Switch през 2019 г., защото децата намират сегашната версия на конзолата за прекалено голяма.

“Въпреки че Nintendo Switch може да бъде използвана като портативна конзола, смятаме, че сегашният формат не е удобен за по-малките деца заради неговите размери и тегло. Ето защо смятаме, че Nintendo ще пусне по-лека версия на Switch, която би могла да се казва Switch Mini”, казват анализаторите.

Те не прогнозират колко по-малка ще бъде евентуалната втора ревизия, но очакват от нея да се продадат 6.7 милиона бройки в първите 12 месеца след дебюта ѝ.

Подобна прогноза изглежда доста несериозна, особено като се има предвид колко популярни са таблетите сред по-малките. Ако трябва да прогнозираме, също толкова вероятно е да видим и Swtich XL версия, която да направи дисплея поне 8 инча.

Тагове: