Ако играете игри на РС, вероятно в един или друг момент сте си представяли ситуация, която ви позволява да комбинирате видео карти от различни стандарти, преодолявайки ограниченията, наложени от Nvidia и AMD.

Е, нов софтуер от студиото Stardock ще ви даде възможност да направите точно това.

Stardock е компания, известна със своя гъвкав софтуер за Windows като например алтернативи на Start менюто или десктоп организатора Fences, а новият ѝ проект позволява на геймърите да комбинират мощността на графичните ускорители на Nvidia и AMD в една машина - нещо, което бе невъзможно досега, тъй като продуктите на двете компании не взаимодействат особено добре помежду си.

Новият софтуер премахва тази пречка и за разлика от конфигурациите SLI и Crossfire с него не само ще може да комбинирате карти от различни производители, но и от различни стандарти. С други думи, ако разполагате с една GTX 960 карта, вече не е задължително да я комбинирате с друга GTX 960 карта, а може да добавите практически всяко едно друго GPU, за да увеличите графичния капацитет. Шефът на Stardock описва тази функционалност като "кардинална промяна" и ако тя наистина функционира, както е планирано, нямаме причина да се усъмним в думите му.

Засега единствените известни ограничения са задължителна версия на Windows 10 и невъзможност за овърклок - нищо чак толкова сериозно наистина.

Виж още: Филмите по Portal и Half-Life потвърдени

Тагове: