Търговската верига Walmart разкри, че е блокирала над 20 милиона бота, които са се опитали да купят онлайн PlayStation 5 конзоли в рамките само на един ден.

В пост на официалния блог на веригата шефът по киберсигурността на Walmart Джери Дайслер разкри, че скок в трафика на 25 ноември в първите 30 минути на разпродажбата е привлякъл неговото внимание. Оказало се, че става въпрос за над 20 милиона бота, които са се опитали да откраднат PlayStation 5 системите от редовните потребители, пазаруващи за настъпващите празници. В резултат компанията е използвала непрекъснато ъпдейтваната си мрежа за засичане на ботове, която позволява блокирането на нелегитимните покупки. Веригата също призова за законови действия, насочени към спекулантите, така че потребителите да имат еднакъв достъп до продуктите, които искат.

Новината идва в момент, когато запасите от PlayStation 5 продължават да са в ограничени количества по цял свят, а с настъпването на Коледа и Нова година офертите на спекулантите в Ebay се засилват. Очаква се през 2021 г. наличностите на PlayStation 5 да отговарят на търсенето.

Снимка: Sony

Виж още: PlayStation 5 на екрана на GBA е нещо, което трябва да видите (ВИДЕО)

 

Тагове: