Diablo 4 е в продажба от доста време, но Blizzard доскоро не разкриваше Steam версия за последната си част в култовата поредица. С наближаването на предстоящия Season of Blood и пускането на Steam много фенове се чудят дали ще могат официално да играят играта в портативен режим чрез преносимата конзола Steam Deck на Valve. Сега вече знаем, че Diablo 4 вече се счита за верифицирана за устройството благодарение на актуализация от Blizzard.

В момента не липсват вълнуващи новини за Diablo 4. С предстоящите масивни актуализации, втори сезон и пускане на нова платформа ролевата игра постоянно привлича играчите обратно в Светилището. Макар че много фенове са развълнувани да се впуснат във втория сезон на вампирска тематика, много от нас също така очакват с нетърпение да добавят играта към все по-разширяващата се библиотека в Steam.

Пускането на Diablo 4 в Steam се задава на хоризонта, а с това и одобрението му за Steam Deck.

"С радост можем да кажем, че Diablo 4 ще бъде верифицирана за Steam Deck", пише Адам Флетчър, директор по развитието на общността в Blizzard, в отговор на феновете, които питат за поддръжката за портативни устройства. Той продължава, като казва, че портативният режим ще е наличен "от следващия вторник".

Това означава, че Diablo 4 веднага ще може да се играе на Deck, заедно с пускането на Steam и началото на Season of Blood във вторник, 17 октомври. Въпреки че преди можехте да играете Diablo 4 в Steam Deck, трябваше да преминете през по-сложни препятствия и да използвате Battle.net на Blizzard, а не основния магазин на Deck - Steam.

Официалното издание за джобни устройства вероятно означава и по-добра производителност, тъй като играта е официално поддържана и проверена да работи на Deck. Спокойно ще можете да освободите малко място на своята машина преди датата на пускане на Diablo 4 Season 2 сега, за да я подготвите за инсталиране.

Снимка: Blizzard

Виж още: Google и Apple са свалили почти 4 млн. приложения за 2 години

 

 

Тагове:
Още от Play