Докато повечето големи европейски футболни първенства окончателно се превърнаха в дом на изкуствени отбори и перящи пари азиатски бизнесмени, испанската Примера дивисион продължава да залага най-вече на местни таланти и да ограничава безразборните трансфери на чужденци. С тази политика, която всъщност е толкова нормална, че изобщо не би трябвало да се обсъжда, испанското първенство се превърна в най-добрата клубна надпревара в европейския и световния футбол. Закономерно резултатите не закъсняха и сега гейм гигантът ЕА също побърза да си гарантира, че в близко бъдеще няма да загуби достъпа до испански клубен футбол за своите игри.

ЕА успя да си осигури лиценза за включването на Примера дивисион в своята хитова поредица FIFA за следващото десетилетие.

Сделката означава, че първенството, което е дом на гиганти като Барселона и Реал Мадрид, ще продължи да бъде част от серията заедно с всички свои официални атрибути.

Също така ще видите играчи на LaLiga във FIFA Ultimate Team, включително в промоции като Team of the Week (TOTW), Player of the Month (POTM) и Team of the Year (TOTY).

EA заяви, че LaLiga е една от най-популярните лиги, избрани в онлайн играта, и има най-голямата фенбаза в играта от 70 страни по света.

Обновяването на партньорството идва, когато EA разкри, че FIFA 20 е най-играната игра в историята на франчайза. Уникалните играчи са се увеличили с 10 на сто за годината, а всекидневните активни играчи достигнаха „най-високото ниво на ангажираност“. Има и 260 процента годишен ръст в зрителското съдържание на FIFA, подхранван от неотдавнашната Stay and Play Cup, излъчена за милиони зрители.

Виж още: Публика от FIFA ще създава атмосфера във Висшата лига