The Day Before впечатли като „част от DayZ, малко The Last of Us и малко от The Division, хвърлени заедно“, когато за първи път бе показана през 2021 г., MMO играта за оцеляване в отворен свят със зомбита очевидно не е най-оригиналната концепция, но игрите, от които е вдъхновена, са доста добри и се разработват от екипа, създал The Wild Eight: играта, която ви позволява да изядете собственото си мъртво тяло, за да оцелеете в труден момент.

Интересът към The Day Before е очевидно голям: играта е номер едно в списъка с най- желаните предстоящи заглавия на Steam. За съжаление ще трябва да изчакаме по-дълго от очакваното, за да разберем дали си заслужава. Разработчикът Fntastic каза пред IGN, че преминава към Unreal Engine 5, но това означава, че играта ще бъде отложена с близо година след планираната дата.

„Чувствайки и разбирайки голямата отговорност, пред която сме изправени, с огромна благодарност в сърцата си имаме удоволствието да обявим, че The Day Before преминава към новата технология Unreal Engine 5!“, казаха от студиото. „Преходът към по-усъвършенстван и адаптиран енджин с отворени светове ще направи играта на The Day Before още по-фантастична.“

„В тази връзка ви информираме, че новата дата на пускане на играта ще бъде 1 март 2023 г.“

The Day Before изглежда доста добре в трейлъра на датата на пускане от миналата година, който може да видите по-долу (и който очевидно вече не е уместен, що се отнася до цялата „дата на издаване“), но преминаването към UE5 може да изплати реални дивиденти. Енджинът предлага редица функции, специфични за игрите с отворен свят: едната, наречена World Partition, управлява зареждането на отворени светове в движение, докато играчите се движат през тях, докато друга на име Data Layers позволява на разработчиците да „създават различни вариации на един и същи свят – като дневни и нощни версии, или непокътната и нарушена геометрия – като слоеве, които съществуват в едно и също пространство.

Fntastic не е единственото студио, което решава да премине към Unreal Engine 5. CD Projekt обяви през март, че The Witcher 4 ще използва UE5, също поради възможностите си за отворен свят.


Снимка: Fntastic

Виж още: Може ли изкуствен интелект да приготви перфектното кафе?

 

Тагове: