Още през февруари Activision Blizzard разкри, че техният дългогодишен франчайз Warcraft ще се насочи към мобилни устройства тази година - и сега знаем точно каква форма ще приеме благодарение на официалното разкриване на безплатната игра Warcraft Arclight Rumble за iOS и Android.

Arclight Rumble се представя като комбинация от стратегическа игра и tower defense, при която играчите избират един от няколкото лидери в пет фракции – Alliance, Horde, Beast, Blackrock и Undead, – всеки със свои собствени способности и специализации.

Целите варират в зависимост от избраната карта (от които Blizzard обещават 70+ още при стартиране) и могат да обхващат всичко – от стандартни схватки до битки с босове. Играчите ще трябва да разположат своите единици от наличните си "минита" – 60 колекционерски мини мини се рекламират като налични при дебюта на играта, – а по-мощни единици могат да бъдат разположени чрез събиране на злато по време на мача.

Arclight Rumble ще включва гилдии на играчи, PvE и PvP режими, кооперативни действия, райдове и подземия, като Blizzard обещава нови подземия всяка седмица.

Може би не е изненадващо, че разработчикът прескочи темата за монетизация в своята презентация за разкриването на играта, но трябва да имаме по-ясна представа за това, как ще се развият нещата след пристигането на затворената бета-версия на Arclight Rumble, за която се казва, че идва скоро в "ограничени региони".

Разкриването на Warcraft Arclight Rumble следва поредица от скорошни съобщения от Activision Blizzard – включително новите експанжъни Dragonflight и Lich King Classic на World of Warcraft, – докато компанията продължава опитите си да остави зад себе си последните десет месеца на смущаващи обвинения за културата на работното място.

Снимка: Blizzard

Виж още: Малко известен шведски гейм издател взе правата върху класиката Tomb Raider