Ако още не сте се сдобили с PlayStation 5, Sony има лоши новини за вас. Гигантът предупреди, че е много вероятно да не може да отговори на повишеното търсене на PlayStation 5 и да зареди магазините чак до 2022 г.

Към 31 март Sony e продала 7.8 милиона PlayStation 5 конзоли и се надява до края на фискалната година това число да достигне 14.8 милиона. В същото време обаче през шестте месеца, от които PlayStation 5 е на пазара, компанията постоянно не успява да отговори на нарасналото търсене. Всичко това става на фона на обявяването на PlayStation 5 за най-бързо продаваната конзола в историята на САЩ от статистическата компания NPD Group. С други думи, въпреки че PlayStation 5 се продава добре, разминаването между търсене и предлагане ще продължи и през следващата година, като Sony няма официален отговор кога точно ще приключи то.

Това е в рязък контраст със скорошните коментари на шефа на PlayStation Джим Райън, който обяви, че запасите от PlayStation 5 ще се увеличат през втората половина на 2021 г. и недостигът ще завърши преди празничния сезон.

Sony не е единствената компания за игри, която прогнозира проблем с наличността на конзоли, тъй като наскоро Nintendo предупреди, че недостигът на чипове може да повлияе на предлагането на своя Switch през останалата част от 2021 г.

Снимка: Oliver Cragg / Android Authority

Виж още: Броят приложения в Huawei AppGallery е нараснал почти двойно за 1 година