Преди броени дни стартира онлайн компонентът на Red Dead Redemption 2 и съвсем скоро играчите се сблъскаха със суровата действителност на виртуалната икономика в новия продукт на Rockstar. Играта в мултиплейър и изпълняването на различните мисии ви носят минимална възвръщаемост. Голяма част предметите, оръжията и ъпгрейдите в Red Dead Online струват доста пари.

Дори и елементарни неща като това да модифицирате първия си револвер в играта в изцяло черен цвят струва 12 златни кюлчета. По някои преценки са ви необходими около 8 часа игра онлайн, за да спечелите дори едно кюлче, което означава, че дори най-простите ъпгрейди изискват адски много време. Ъпгрейдът на пушка ви струва почти два пъти повече кюлчета, а една напълно оборудвана палатка ще ви отнеме над 110 кюлчета.  По-нататък застраховката за първия ви кон е евтина, но за всеки следващ ще ви струва по няколко кюлчета повече според качеството на коня.

Златните кюлчета са най-скъпата и рядка валута в онлайн света на Red Dead Redemption 2. С геймплей може да събирате малки зрънца злато, като всеки сто ви дават едно кюлче. Rockstar планира на по-късен етап да въведе микротранзакции, така че да можете да си купувате злато с истински пари.   

Освен това имате долари и центове, с които си купувате оръжия на невероятно раздути цени. Един пистолет „Маузер“ в Red Dead Online струва 1000 долара, въпреки че неговият еквивалент в реалния свят се продава само за 35 долара по времето, в което се развива играта. Имайки предвид, че изкарването на пари в онлайн режима е изключително бавно, някои геймъри вече са навъртели дузина часове само за да изкарат няколкостотин долара.

Докоснахме PlayStation Classic – първи впечатления (СНИМКИ/ВИДЕО)