Според документи на американската Федерална комисия по комуникации изглежда се задава нов Nintendo Switch контролер и той може да бъде обявен съвсем скоро.

Открит от наблюдателни интернет потребители, документът е наречен просто Nintendo Game Controller и е заведен в регулатора на 16 септември. Комисията трябва да даде одобрението си за продажбата на всички безжични устройства в сайта.   

Кодът на продукта е ВКЕНАС043, което ни дава първата подсказка за това, какво може да бъде този продукт. НАС е кодът, използван за всички Nintendo Switch продукти – самата конзола е НАС-001, левият контролер е НАС-015 и т.н. Ако приемем, че това означава, че ни очаква нов Nintendo Switch контролер, какъв би могъл да бъде той? Първата възможна опция е нов контролер, създаден за ретро игрите от каталога на Nintendo Switch Online. Интересно е, че официалният SNES контролер за ретро каталога на Nintendo Switch има продуктов код НАС-042. Възможно ли е тогава НАС-043 да бъде негов наследник, съответно за Nintendo 64 или Game Boy игри, за които се предполага, че идват скоро?

Другата опция е за нов Pro Controller, който да стартира следващия месец с OLED версията на Nintendo Switch. Преди дни Nintendo Switch най-сетне получи ъпдейт за Bluetooth аудио, така че е възможно новият контролер да има аудиожак или пък напълно нови функции. Разбира се, всичко това са само спекулации и ще трябва да изчакаме още малко, за да разберем плановете на Nintendo.

Снимка: Nintendo

Виж още: Cross-Play заглавия, които може да играете с приятели на всякакви платформи

 

Тагове: