Откакто излезе през пролетта на 2018 г. и стана голям хит за Switch, The Legend of Zelda: Breath of the Wild получи най-различни модове от феновете, но нещо, което не сме видели досега, е такъв, който поддържа мултиплейър. Наистина идеята да играете в света на Breath of the Wild с други играчи, да изследвате неговите тайни и да откривате непознати неща е вълнуваща перспектива.

Оказва се, че много хора мислят така.

Известен YouTube стриймър и модър с прякора PointCrow предлага награда от 10 000 долара на всеки, който успее да създаде мод за Breath of the Wild, който да поддържа мултиплейър за четирима. Сумата е значителна, но изискванията не са малко. Модът трябва да бъде безплатен и да поддържа четирима играчи и техните инвентари. Играчите не трябва да бъдат ограничени от движението си по картата и модът трябва да поддържа сейв функция. Кадрите в секунда трябва да са поне 28 и модът да бъде напълно функционален. Не е необходимо обаче да върви на Swtich конзола. Може би най-трудното изискване е, че модът трябва да бъде завършен поне два месеца преди излизането на продължението на играта, което все още няма премиерна дата.

Разбира се, след всичко това трябва да добавим и това, как Nintendo ще реагира на инициативата, тъй като компанията е известна с враждебното си отношение към всички фен проекти. Идеята обаче е доста интересна и заслужава да бъде проследена във времето.       

Снимка: Nintendo

Виж още: Вентилаторът на PS5 ще работи различно според нуждите на всяка игра

 

Още от Play