Nintendo наложи бан на играч, който хакна онлайн шутъра Splatoon 2, но не за да злоупотребява, а за да привлече вниманието на компанията към проблемите с хакери, които развалят удоволствието от играта. Както обикновено обаче, японският ветеран реагира тромаво и банна играча без да зачете мотивите му.

Потребител с прякора PleaseAddAntiCheat се оказа човекът зад интересно изображение от ранглистата на Switch ексклузива, което се превърна в обект на интерес по-рано тази седмица. От него личи как тогава неизвестен геймър е буустнал своята X Power, за да подобри представянето си и използвайки няколко акаунта, изписа недвусмисления привиз "Please Add Anti Cheat."

В типичен свой стил, Nintendo наказа играча.

Компанията няма анти-чийт клиент за Splatoon 2, а вместо това разчита геймърите да докладват съмнително поведение чрез приложението SplatNet.

"Отначало бях облекчен, че Switch има сравнително силна сигурност на системата. Но не оправдава премахването на всички мерки за сигурност от първата игра и оставя играта и нейните играчи, които са напълно беззащитни, на милостта на злонамерени хакери, които променят играта си за, да победят. Смятах, че някой трябва да изпрати съобщение до Nintendo", казва PleaseAddAntiCheat.

Тагове: