Макар Switch да е все още отскоро на гейминг сцената, PS4 и Xbox One са на пазара от есента на 2013 г. Така, ако традиционните конзолни поколения се запазят, до година или две можем да очакваме техните наследници. Интересно е обаче, че Sony и Microsoft не са единствените, за чиито нови конзоли се спекулира – тази неочаквана чест се пада на Googlе.

Според сайта Kotaku, който се позовава на близки до плановете на Google източници, интернет гигантът развива “триединна” стратегия за нова геймърска система, която да се конкурира с тези на пазара. Трите ѝ елемента очевидно са стрийминг платформа, някакъв хардуер и опит за привличането на гейм разработчици под шапката на Google, било то чрез агресивно наемане или дори придобиване на големи студиа.

Първите два елемента подсказват, че Google се надява да създаде хардуер, подобен на познатите към момента конзоли, но с акцент върху стрийминга, а не физическите носители. Третата точка също е интересна, защото неизчерпаемите финансови ресурси на Google могат да улеснят доста придобиването на голям брой студиа и осигуряването на ексклузивни игри.

Google проявява интерес към гейминга от известно време и планираше да закупи стрийминг платформата Twitch, преди да го направи Amazon. Още през февруари се заговори, че Google вече има нова геймърска инициатива с кодовото име Yeti. Засега е прекалено рано да се каже какво представлява тя, но вероятно се касае за облачна платформа, която да позволи и на най-слабите РС-та да подкарват мощни игри.

Тагове: