На 20 септември ще видим олекотената версия на Switch за 200 долара, но Nintendo по всяка вероятност подготвя и по-мощна версия на своята конзола. Изглежда обаче, че плановете на компанията се простират още по-далеч. Според The Wall Street Journal, който се позовава на доверени източници, ще видим още ревизии на Switch, чиято цел е да направят живота на системата по-дълъг.

За това намеква и вицепрезидентът на Sharp Кацуаки Номура, който потвърди, че неговата компания ще достави дисплеи IGZO на клиент от гейм индустрията, за когото се предполага, че е Nintendo. Тези панели се използват в суперскъпите 8К телевизори на Sharp и техните смартфони Аquos. Олекотената версия на Switch ще има 720р екран, докато по-мощната версия ще бъде с по-висока резолюция и очевидно Sharp ще бъде едни от доставчиците на този дисплей.

Google с решение, с което ще се издигне в очите на мнозина

Nintendo вече потвърди, че до края на тази година ще пусне само Switch Lite, и имайки предвид, че търсенето за Switch конзоли продължава, не очакваме нова ревизия преди края на годината, защото тя би изяла продажбите на Switch Lite. Догодина обаче конзолата навлиза в четвъртата си година, така че моментът за Pro версията изглежда назрял.

Тагове:
Още от Play