Ако си мислите, че конзолните войни са останали в миналото, това всъщност изобщо не е така, защото производителите непрекъснато търсят начини да изтъкнат предимствата на своите актуални и бъдещи системи.

Броени дни след като Nintendo анонсира своята нова конзола с името Switch, Microsoft не пропусна да привлече вниманието към своя предстоящ XBOX One Scorpio, чиято премиера е насрочена за края на следващата година. В светлината на Switch и предстоящата поява на PlayStation 4 Pro, Microsoft чувства нуждата отново да напомни на геймърите коя е най-мощната конзола, официално планирана до момента.

На своя сайт компанията публикува поредица от нови данни за системата, наричайки я “най-мощната конзола в историята” и посочвайки, че тя е “първата и единствена конзола” с капацитета за истински 4К гейминг и виртуална реалност с висока степен на графичен реализъм. Подобен език очевидно е насочен именно срещу PlayStation 4 Pro, която не предлага истински 4К образ, а разпъва изображението до тази резолюция.

Що се отнася до виртуалната реалност, Microsoft припомня, че не възнамерява да пуска собствен шлем, а ще разчита на партньорството си с Oculus, който и в момента се предлага с XBOX One контролер.  

Виж още: Nintendo Switch - нова страница в гейм историята

Тагове: