Според достоверен източник новата конзола Nintendo Switch ще разполага с 4 GB RAM памет, което е половината от количеството оперативна памет както на PS4, така и на Xbox One.

Новината идва от небезизвестната Емили Роджърс, позната в Twitter като ArcadeGirl64. В миналото тя неколкократно е съобщавала достоверна информация за Nintendo, така че думите ѝ като цяло могат да се считат за сериозни.

Въпреки че самата конзола е позиционирана като хибриден модел, съдейки по количеството RAM памет, Switch изглежда по-скоро се приближава до капацитета на едно мобилно устройство, отколкото на домашна конзола. Процесорът Tegra, който я захранва, е същият, който се ползва и в портативната конзола Nvidia Shield, а сега изглежда, че и паметта не е сравнима с това, което сегашното поколение конзоли предлага.

4 GB RAM памет е същото количество като при Samsung Galaxy S7 Edge и Motorola Moto Z и е повече, отколкото при iPhone 7 (2 GB) и iPhone 7 Plus (3 GB). Все пак за портативна конзола такъв обем памет в никакъв случай не е малко, а не трябва да забравяме и това, че тези системи са изключително добре оптимизирани.

Виж още: Battlefield 1 има 6 пъти повече онлайн играчи от Titanfall 2

Тагове:
Още от Play