Феновете на ретро гейминга ще останат разочаровани, защото планираната за октомври 2020 г. премиера на ретро конзолата Intellivision Amico се отлага. Шефът на Intellivision Томи Таларико обяви забавянето и го оправда с различните предизвикателства, породени от продължаващата коронавирус пандемия.

„Нашата компания бе засегната изключително много и истината е, че всеки аспект на процеса пострада“, казва той.

Според него пускането на Amico през октомври би означавало компромис с качеството на конзолата и нейните функции. Вместо това сега компанията планира да пусне Founder’s Edition на Intellivision Amico, което ще бъде достъпно за подкрепилите конзолата предварително на 3 април 2021 г. Всички останали ще могат да си купят конзолата от 15 април 2021 г.  

Intellivision показа и още няколко от игрите, които ще дойдат с Amico. Това са лицензирани заглавия от Major League Baseball, Sesame Street и Mattel, които всъщност са производители на оригиналната система.

Intellivision Amico не е единствената ретро конзола, която търпи забавяне заради коронавирус пандемията. По-рано тази година Konami забави с два месеца своята TurboGrafx-16 mini.

Таларико намекна, че Intellivision Amico може да се появи по-рано, ако ситуацията се подобри.

Снимка: Intellivision

Виж още: Мултиплейърът на Halo Infinite: безплатен и гладък като коприна

 

Тагове: