Наясно сме, че в България най-популярната конзола от няколко генерации насам е PlayStation с поредна номерация 1, 2, 3 и 4. За тези, които са се притеснявали, че Xbox Series X на Microsoft ще предложи по-добър хардуер от PlayStation 5, обаче имаме следния теч, разпространен от популярния Twitter потребител Tidux, славещ се с връзките си в гейм индустрията.

Та въпросният типаж туитна, че CPU-то на PlayStation 5 и Xbox Series X ще предложи еднаква производителност, което е очаквано.

Виж още: HP Elite Dragonfly: ултра портативно бижу (ВИДЕО РЕВЮ)

GPU-то на Xbox Series X е с малко по-малко от 1 терафлопс по-можещо на хартия от това на PlayStation 5. От друга страна конзолата на Sony ще предложи повече и по-бърза рам памет, а SSD-то на PS5 ще бъде значително по-бързо от това на Microsoft.

Общата производителност според Tidux ще бъде по-висока при конзолата на Sony, но ние самите очакваме, че разликите между двете конзоли на хардуерно ниво ще са минималистични. Тоест основната разлика ще се състои в ексклузивния софтуер, който се разработва за тях.

Разбира се, в случая говорим за теч, който по никакъв начин не можем да сметнем за официална информация. Тоест хипотетично в крайна сметка конзолата на Microsoft може да се окаже по-можещата от двете.

В този ред на мисли колко важно е за вас хардуерната мощ при конзолните платформи?

Тагове: