Голямото "изтичане" на тема Call of Duty този уикенд сочи към обстановка от ерата на войната в Персийския залив като сюжет за следващата Black Ops част, казаха фенове.

Огромното количество изтекла информация - очевидно събрана от файловете на алфа-компилация на Warzone Mobile - разкри елементи от няколко предстоящи игри, включително следващото издание от Black Ops серията на студио Treyarch, което трябва да се появи през 2024 г.

Подробностите бяха публикувани в Twitter от потребител RealiityUK, чийто акаунт вече е спрян, въпреки че описание на публикуваното остава в reddit.

Наричана "T10", неназованата игра Treyarch изглежда със сигурност ще бъде още една част в популярната подсерия Black Ops на студиото, която наскоро посети Студената война.

Файловете, свързани с това предстоящо влизане, споменават Lockheed F-117 Nighthawk: широко използван от американската армия по време на войната в Персийския залив.

Концептуални илюстрации - вече премахнати от Twitter заедно с останалата част от акаунта на RealiityUK - показват интериора на разрушен дворец, с американски войници, щурмуващи богато украсеното и пищно място.

Има и препратка към Могадишу, като по всяка веоятност става въпрос за битката за Могадишу през октомври 1993 г., подробности от която бяха адаптирани във филма Black Hawk Down.

Играта на Treyarch беше планирана да бъде пусната през следващата година, въпреки че Bloomberg съобщи през февруари, че е била отложена за 2024 г., отбелязвайки първия път от малко под две десетилетия, когато основната поредица не е имала годишно издание.

Основните издания на Call of Duty тази година ще бъдат Modern Warfare 2 на Infinity Ward, както и нейната обновена Warzone 2.0. Миналия месец Activision потвърди - вашите предмети от оригиналната Warzone и прогресията няма да се пренесат.

Снимка: Activision

Виж още: Пълният ъпгрейд на герой в Diablo Immortal ще ви струва 100 000 долара