Журналистът Джеф Гръб от VentureBeat заяви, че Sony Interactive Entertainment е възможно да работи върху въвеждането на функционална емулация на PS3 игри на PS5 - няма да се ограничавате само до стрийминг на игрите онлайн, за да получите достъп до тях.

В момента притежателят на платформата PlayStation предлага PS3 игри като част от новообявената си услуга PlayStation Plus, въпреки че можете да ги предавате само под формата на стрийминг. Не можете просто да поставите старите си PS3 дискове в конзолата си, за да възпроизвеждате предварително закупено съдържание.

Това не се хареса на много собственици на PS5, особено след като се оказа, че емулацията е напълно възможна за PS3 на новата конзола.

"След като говорих за това цяла седмица, погледнах, попитах, позаинтересувах се… Изглежда, че Sony може да работи по емулация за PS3 игри на PS5. Може да отнеме известно време. Иска ми се да излязат и да ни кажат това официално", пише Джеф Гръб.

"Кажете ни, че ви е грижа за тези неща, защото точно това липсваше в анонса на PS Plus… За мен изглеждаше, че не ги интересува нищо от това. Просто го сглобиха набързо, сложиха му ново име и го представиха", добавя журналистът. 

Така или иначе PS3 съдържа редица големи ексклузивни заглавия, които не са преиздадени на съвременни платформи, включително хитове като Resistance: Fall of Man и неговите продължения, Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots, Heavenly Sword и много други.

Снимка: Pikrepo

Виж ощеРС на цената на модерна конзола – дали, как, защо и струва ли си?