Новата игра на Criterion от прочутата рейсър поредица Need for Speed, която беше отложена в началото на миналата година, докато студиото подпомогна разработването на Battlefield 2042, според съобщенията ще стартира този ноември, пропускайки предишни игрови конзоли, за да се фокусира върху PlayStation 5 и Xbox Series X/S.

EA потвърди, че нова Need for Speed игра, разработена от Criterion, е в процес на работа в края на 2020 г., добавяйки я с неясен прозорец за пускане някъде между април 2021 г. и края на март тази година. По-късно обаче това стартиране беше отложено за фискалната година на EA 2023, като издателят обяви, че е взел решението да премести Criterion от Need for Speed, за да помогне на DICE да „достави възможно най-доброто Battlefield изживяване на нашите играчи“.

Изглежда, че със стартирането на Battlefield 2042 вниманието на Criterion се е върнало към Need for Speed, като се казва, че EA се стреми да пусне своя дългоочакван рейсър този ноември. Това е според Джеф Гръб от VentureBeat, който, говорейки в последния епизод на шоуто си GrubbSnax, също заяви, че тази последна част от серията ще се откаже от пускането на конзолна версия за PlayStation 4 и Xbox One, като вместо това е насочена към PlayStation 5 и Xbox Series X/S.

„Предполагам, че ако сте фен на Need for Speed, който си е купил конзола от следващо поколение“, казва Гръб, „ето ви някои добри новини – това е заглавие само от следващо поколение. Те преминават към следващо поколение само за това“.

Гръб също говори малко за настройката на играта, като каза, че е „чувал [слухове] за неща като Маями, което ме кара да мисля, че може би ще тръгнат по пътя на незаконните състезания с коли“. Той обаче подчертава, че в момента това остават само слухове и че този вариант „може да е разтягане на логиката, което правя“.

Въпреки че пускането на Need for Speed ​​през ноември почти сигурно ще зарадва жадуващите за нова част от серията фенове, то изглежда може би идва изненадващо скоро, като се има предвид паузата на Criterion, за да помогне с Battlefield 2042. Точно кога може най-накрая да чуем повече за новата Need for Speed игра, ​​обаче остава неясно, както и това, че EA наскоро избра да се откаже от тазгодишното събитие EA Play Live, за да обсъжда отделни проекти „когато времето е подходящо“.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Мобилните игри изкарват повече от РС и конзолните, взети заедно

 

Тагове: