Полското студио CD Projekt RED загатна, че нещо ново с марката The Witcher може да се появи, но това няма да бъде пълноправна следваща част в поредицата. Онези фенове, които очакват четвърта ролева игра, ще бъдат разочаровани. Вместо това обаче шефът на студиото Адам Кичински е категоричен, че марката има огромна стойност за бъдещето на полската компания и тя не мисли да я изоставя.

"По самата си дефиниция първите три The Witcher игри бяха замислени като трилогия. Така че няма как просто да кръстим следващата част The Witcher 4. Това обаче не означава в никакъв случай, че ще напуснем света на The Witcher. Това е една поредица, около която искаме да изградим бъдещите ни проекти. За съжаление днес не мога да разкрия нищо повече", казва Кичински.

Всъщност решението да се купят правата на популярната серия от полски фентъзи книги със същото заглавие и да се адаптира тя към видеоигра беше онова, което донесе известност и приходи на CD Projekt. Първата игра The Witcher от 2007 г. стана успех сред хардкор фенове на RPG жанра. Втората игра от 2011 г. стана още по-популярна, като част от това е заради факта, че се появи на Xbox 360 и по този начин получи по-широка аудитория. The Witcher 3 излезе през 2015 г., като циментира студиото като една от перлите в гейм индустрията. Широкият обхват, лакирането и любовта на студиото, вложена в играта им, се изплатиха красиво с последната част от трилогията, която продаде над 25 милиона копия по целия свят.

Тагове: