Когато Sony най-накрая потвърди своята дълго обсъждана ревизия на PlayStation Plus през март, гигантът пусна груб прозорец за стартиране през юни на услугата, обещавайки допълнителни подробности да последват. И сега научаваме, че целта за стартиране на обновената абонаментна услуга е 22 юни в Европа и 13 юни в САЩ.

Това е според актуализация в официалния блог на Sony PlayStation, която наред с посочените по-горе целеви дати разкрива и планирано пускане на новия PlayStation Plus на 1 юни в Япония и още по-ранно пристигане на 23 май на всички останали азиатски пазари.

Обновената PlayStation Plus на Sony съчетава елементи от своите съществуващи абонаментни услуги за PlayStation Plus и PlayStation Now в едно, предлагайки три различни нива на абонамент - Essential, Extra и Premium - всяко със своите отделни функции.

PlayStation Plus Essential (6.99 лири на месец/19.99 лири на тримесечие/49.99 лири на година) е функционално идентичен със съществуващата PlayStation Plus версия, предлагайки онлайн мултиплейър достъп, две месечни игри за изтегляне, облачно съхранение за запазване на прогреса в игри и допълнителни отстъпки.

Междувременно PlayStation Plus Extra (10.99 лири на месец/31.99 лири на тримесечие/83.99 лири на година) включва всичко по-горе, но добавя достъп до каталог от 400 игри за PS4 и PS5 от първи и трети страни, които могат да се изтеглят. При стартирането те ще включват Death Stranding, God of War, Marvel's Spider-Man, Marvel's Spider-Man: Miles Morales, Mortal Kombat 11 и Returnal.

И накрая имаме PlayStation Plus Premium (13.49 лири на месец/39.99 лири на тримесечие/99.99 лири на година), които носят допълнителни 340 игри. PS3 заглавия ще бъдат достъпни за стрийминг, докато класическите игри за PS1, PS2 и PSP могат да се предават или изтеглят. Ще бъдат включени и ограничени във времето тестови версии на играта, за да могат играчите да опитат, преди да купят.

Въпреки че Sony няма да следва стратегията на Microsoft за пускане на всичките си ексклузивни игри в подобно стилизираната абонаментна услуга за Xbox Game Pass в деня на стартиране, шефът на PlayStation Джим Райън по-рано обеща, че абонатите на Extra и Premium могат да очакват с нетърпение всички големи имена в предстоящата библиотека от игри на услугата.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Може ли изкуствен интелект да приготви перфектното кафе?

 

Тагове: