Бразилската футболна легенда Кака беше обект на много дебати като играч, а сега, след като за пръв път е икона във FIFA 20, спекулациите не стихват. ЕА Sports обяви селекцията легенди във FIFA Ultimate Team за FIFA 20, сред които е и носителят на Златната топка за 2007 г.

Няма спор, че Кака заслужава да бъде там, след като за шест сезона в серия А с екипа на Милан спечели Шампионската лига, титлата на страната и Златната топка, а после бе ключова фигура в състава на Реал Мадрид, който през 2012 г. спечели над 100 точки в Примера Дивисион.

Виж още: Новата Splinter Cell игра се размърда в сенките

Това, което предизвика остри спорове сред феновете, са оценките, дадени на Кака от ЕA във FIFA 20. Там профилът му е разделен на три, като Кака получава 87 точки за началото на кариерата си, 91 точки за най-добрите си години в Милан и 89 точки за залеза си. Общото мнение на геймърите е, че EA Sports умишлено е занижила рейтинга на Кака, особено този за най-добрите му години. За сравнение халфът на Барселона и Испания Хосеп Гуардиола има 90 точки, колкото има и Майкъл Есиен от Челси – двама играчи със значително по-слаби качества от Кака.

По традиция картите във FIFA винаги предизвикват сериозен отзвук, но може би някой в американската компания трябва да изгледа клипове като тези по-долу, за да ревизира оценките на Кака преди официалното излизане на FIFA 20 по-късно този месец.  

Тагове: