Представител на Oculus VR е споделил пред Business Insider, че очилата за виртуална реалност ще бъдат пуснати в продажба през 2015 г. Според него ръководството на компанията, която стана собственост на Facebook срещу 2 млрд. долара, ще бъде сериозно разочаровано, ако Oculus Rift не бъдат пуснати в директна продажба преди началото на 2016 г.

 

Въпреки че трябва да изчакаме поне година, със сигурност сме готови да го направим, тъй като всеки, който е тествал очилата е останал повече от впечатлен. Според думите на късметлиите Oculus не може да се сравни с никакви други устройства от подобен тип. Компанията се е отървала от лага, околната среда се движи гладко и в пълен синхрон с движенията на потребителя, а последната версия дори елиминира чувството за световъртеж, което беше отбелязано от някои потребители в предишните модели. Според представителя на Business Insider, ако човек веднъж е играл игра в Oculus, телевизионните конзоли вече ще му изглеждат доста постно.

 

В момента Oculus продава оборудване само на разработчици на игри. Цената на Oculus Rift Development Kit 2 e 350 долара, а доставката ще започне през юли. След това трябва да се изкача тези разработчици да създадат една страхотна екосистема от игри. Към момента не се говори за цена за потребители, но нямаме търпение да изпитаме Oculus Rift.

Един от най-впечатляващите продукти на CES 2014: Oculus Rift „Crystal Cove”

Още от Play