По всичко личи, че PlayStation 5 ще бъде впечатляваща конзола. Това е така предимно заради изключителния SSD диск, който ще зарежда игрите много по-бързо от PlayStation 4. Вече знаем, че ексклузивът Spider-man зарежда нивата си с 18 пъти по-голяма скорост на новата игрална машина. Нов документ, изтекъл от среща на високо равнище в Sony, разкрива повече за най-мощния SSD диск в света на технологиите.

„За да увеличим максимално усещането за потапяне в игрите, ще подобрим не само резолюцията, но и тяхната скорост на зареждане. Разработеният от нас високоскоростен SSD дизайн ще обработва данните около сто пъти по-бързо от PlayStation 4“, пише в документа.

Пак там се обяснява, че това ще позволи обхождането на още по-големи отворени светове, като зареждането на нови части от играта ще става за секунда, което от своя страна премахва нуждата дизайнерите да създават „коридори“ в техните светове, за да маскират лоудинга на следващото ниво.

Всичко това ще позволи на PlayStation 5 да прави всичко, което PlayStation 4 може, но пo-бързо и с по-добра графика. Междувременно Epic Games показа задвижено с Unreal Engine 5 техническо демо, работещo на PlayStation 5. Впечатляващата му визия определено ни кара да вярваме, че конзолата може да върви сто пъти по-бързо от PlayStation 4.

Виж още: Войната ще застудее в следващата Call of Duty

 

Тагове: