Преди няколко дни Sony разкри, че 99 процента от PlayStation 4 игрите ще бъдат съвместими с PlayStation 5 и на новата конзола няма да може да играете само шепа от старите игри. Сега този списък от само 10 заглавия стана още по-къс.

Създателите на рейсъра ТТ Isle of Man – Right on the Edge 2 обявиха, че разработват пач, който да направи играта съвместима с PlayStation 5. Според студиото KT Racing моторната надпревара трябва да стане 100 процента съвместима с новата конзола без никакви технически или компромиси. Така единствената въпросителна е дали пачът ще бъде готово за премиерата на PlayStation 5 през ноември.

Right on the edge 2 не е единствената игра в оригиналния списък, която ще получи ъпдейт за PlayStation 5 съвместимост. Студиото Mad Triangles обяви, че също работи по пач, който да направи шутърa DWVR съвместим с PlayStation 5. Нещо повече, пачът ще излезе преди появата на конзолата.

Двата анонса вдъхват надежда, че други от досега считаните за несъвместими игри ще могат да вървят на PlayStation 5. Със сигурност обаче знаем, че поне една игра никога няма да стане съвместима с новата конзола. Това е стелт заглавието Shawden, чиито създатели признаха, че тя замръзва на PlayStation 5 и понеже ползва по-стар енджин, пач за него вече не може да се направи.

Снимка: Sony

Виж още: Краят на една епоха - RIP FarmVille